W.V.V.’67 pakt volle buit in derby tegen METO

27 januari 2020 17:30

Nadat de competitie meer dan een maand had stilgelegen, was het zaterdag eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd van 2020 stond op het programma. En wat voor één! We openden het jaar met een derby tegen RKVV METO Hoogerheide. WVV'67 reisde met een grote spelersgroep af richting Hoogerheide. Onze hoofdtrainer had dus volop mogelijkheden om het team zo sterk mogelijk aan de aftrap te laten verschijnen.

Nadat de competitie meer dan een maand had stilgelegen, was het zaterdag eindelijk zover. De eerste competitiewedstrijd van 2020 stond op het programma. En wat voor één! We openden het jaar met een derby tegen ETO Hoogerheide. WVV'67 reisde met een grote spelersgroep af richting Hoogerheide. Onze hoofdtrainer had dus volop mogelijkheden om het team zo sterk mogelijk aan de aftrap te laten verschijnen.

De Green-Black Army kwam fel uit de startblokken en nam dus ook het heft in handen. In tegenstelling tot de verwachtingen, was het juist de ploeg uit Hoogerheide die afwachtend speelde. Het overwicht in balbezit wist WVV een aantal keer om te zetten in kansen. Helaas werd hier niet uit gescoord. Zeker de lage voorzetten waren zeer gevaarlijk, maar men wist helaas niet het laatste zetje tegen de bal te geven. Meto kreeg aan de andere kant ook een aantal kansen, maar wist deze ook niet te verzilveren. Rond de 40ste minuut openden de groen-zwarten de score. Thimo was scherper dan zijn directe tegenstander en kopte uit een corner de 0-1 binnen. Dit was dan ook gelijk de ruststand.

In de tweede helft namen de tricolores meer het initiatief, maar tot uitgespeelde kansen kwam men niet. Er werd veel gewerkt met de lange bal vanuit het eigen centrum. Dit zorgde niet voor veel problemen in de achterhoede van de bezoekers. Ondanks dat het balbezit in de tweede helft voor Meto was, kwamen de mannen uit Woensdrecht er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Helaas kon men de wedstrijd niet definitief in het slot gooien. Er vielen in de tweede helft geen doelpunten, waardoor de eerste 3 punten van dit jaar mee naar Woensdrecht konden worden genomen.

Al met al een goede overwinning voor de Green-Black Army. De strijd en het teamgevoel, waarmee deze prestatie tot stand kwam, nemen we mee naar volgende week. Via deze weg willen we ook alle supporters bedanken voor de steun! De 12e man heeft ons zeker een extra zetje in de rug gegeven.