WVV'67 pakt volle buit in derby tegen METO - WVV'67

WVV'67 pakt volle buit in derby tegen METO

25 februari 2019 20:30


Afgelopen zondag stond er een nieuwe derby op het programma voor de groen-zwarten. Rkvv Meto, een club die voor veel WVV-spelers niet onbekend is, kwam op bezoek. Voorafgaand aan de wedstrijd verzorgde Culinair Veghels een uitstekende 'sport'maaltijd. Na deze lunch kregen we, zoals gebruikelijk, een uitgebreide bespreking waardoor alle neuzen richting de wedstrijd gingen. Meto had wat afwezigen door verscheidene redenen. Ondanks dat waren de bezoekers favoriet. WVV'67 was na het gelijkspel tegen Oostburg en de winst tegen Koewacht en Vogelwaarde bezig aan een mooie reeks. De green-black army hoopte deze serie een goed vervolg te kunnen geven tegen buurman Meto. Saillant detail: nog nooit werd een duel op eigen veld van de tricolores gewonnen.

Op deze zonovergoten middag werd er omstreeks 14.30 afgetrapt onder toeziend oog van ongeveer 300 mensen die de Fortuin hadden weten te vinden. In het begin van de wedstrijd slaagde WVV'67 erin om druk uit te oefenen op de defensie van Meto. Uit een hoekschop waren het dan ook de groen-zwarten die de eerste kans kregen. Sander kopte de bal richting doel maar deze werd van de lijn gehaald. Het bleek een waarschuwing voor wat komen ging. Een paar minuten later gaf Robin de bal voor richting Thimo die de bal richting het doel probeerde te krijgen. De rechtsback van de tricolores was echter eerder bij de bal, maar werkte hem in het eigen doel: 1-0. Vlak hierna kreeg Bjorn de bal aangespeeld op het middenveld. Hij wist weg te draaien van zijn directe tegenstander en stuurde Tomlin weg. Deze faalde niet oog in oog met de Meto doelman en schoof de 2-0 binnen. Een ongekende luxe voor de thuisploeg. Het leek dan ook van slag te zijn door deze tussenstand, want het voetbal ging steeds verder achteruit. Dit resulteerde in een tegendoelpunt. Een lange bal werd slecht verwerkt door de defensie van de thuisploeg waardoor de spits van Meto alleen voor het doel kwam. In eerste instantie werd zijn inzet gered, maar hij reageerde attent en schoot de bal toch nog in het net: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust was het balbezit vooral voor de bezoekers. Zij slaagden erin om de bal in de ploeg te houden en probeerde op deze manier een gaatje in de groen-zwarte defensie te vinden. Een aantal keren waren ze dichtbij de opening, maar telkens zat er wel een hoofd of voet tussen van een WVV-speler. Aan het einde van de wedstrijd zag menig toeschouwer dat de krachten wegvloeiden aan WVV-zijde. Meto begon steeds meer kansen te creëren. Zo was er een lob die net naast het doel van de groen-zwarten viel. Daarnaast kopte Youri nog een bal van de lijn. Toen de thuisploeg de drie punten binnen leek te hebben, constateerde de scheidsrechter een handsbal aan WVV-zijde in het eigen strafschopgebied. Na de nodige tumult kregen de bezoekers de ultieme mogelijkheid om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De strafschop werd echter op katachtige wijze uit het doel gewerkt door de WVV-goalie. Hierdoor wist WVV'67 voor het eerst in zijn bestaan op eigen veld te winnen van Meto.

Een geweldige opsteker voor de green-black army zo vlak voor het carnavalsweekend. Hierin kan het nog nagenieten van deze historische overwinning. Over twee weken speelt WVV'67 1 zijn volgende thuiswedstrijd tegen Hontenisse.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!