Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

WVV'67 rekent opnieuw af met Koewacht

13 februari 2019 20:45

Vandaag nam het eerste elftal van W.V.V.'67 het op tegen Koewacht. Koewacht bezette voorafgaand aan de wedstrijd de tiende plaats met elf punten. Dat waren er negen minder dan de groen-zwarten, maar de Zeeuws-Vlamingen speelden een wedstrijd minder. Koewacht was op de eerste speelronde ook de tegenstander. In Koewacht waren de groen-zwarten met 0-1 te sterk.
Aan de thuisploeg de taak om op deze regenachtige zondag de punten in Woensdrecht te houden.

In het eerste half uur was het balbezit vooral voor WVV'67. De bal ging goed rond, maar tot echte kansen leidde dit niet. Koewacht kwam er op de counter een aantal keer gevaarlijk uit. Het was zelfs dicht bij de 0-1 toen een lob van afstand net naast het doel viel. Het laatste kwartier gingen de groen-zwarten meer voetballen. Dit leverde een schietkans op voor Robin en een rebound voor Bjorn. Beide pogingen vonden helaas niet het net. Ook was Matt dicht bij de openingstreffer, maar hij wist de bal van dichtbij over het doel te werken (knapper dan in het doel). Het slot van de eerste helft zorgde voor het meeste vuurwerk. Eerst redde Brian in samenwerking met Matt een indraaiende hoekschop van Koewacht. Aan de andere kant was het Thimo die de bal in de omschakeling ontving. Hij schoot de bal tegen het hoofd van zijn tegenstander, waardoor deze over de keeper in het doel ging: 1-0 (tevens de ruststand).

Na de rust ging WVV'67, net als het laatste kwartier van de eerste helft, door met kansen creëren. Na tal van doelpogingen en hoekschoppen wist Thimo opnieuw doel te treffen. Hij nam een indraaiende hoekschop die, mede door de wind en een grabblende keeper, in het doel belandde (2-0). Vlak hierna lanceerde Robin zichzelf, maar speelde hij de bal te ver voor zich uit. Met een uiterste krachtsinspanning gaf hij de bal nog een schop. Ook dit leverde een doelpunt op (3-0). Het slotakkoord was voor Tomlin. Na een mooie solo van Bjorn, die 3 man voorbij ging, schoof Ling de bal in het doel (4-0). Koewacht werd niet echt meer gevaarlijk, waardoor de drie punten op de Fortuin bleven.

Een goede overwinning voor de green-black army. Hierdoor stijgen zij een plekje op de ranglijst en staan ze boven odio (zij hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld). Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Vogelwaarde.