9 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vandaag speelde WVV'67 1 zijn laatste thuiswedstrijd in de competitie van dit kalenderjaar. Op deze regenachtige zondag stond het vlaggenschip uit Woensdrecht tegenover de mannen van v.v. Biervliet. De bezoekers zijn de laatste jaren al tweemaal langs geweest op sportpark de Fortuin. Beide wedstrijden, gespeeld in de nacompetitie, werden gewonnen door de thuisploeg. Toch was de fysiek sterke ploeg uit Biervliet de laatste weken op dreef met een overwinning op Vogelwaarde, Steen en een gelijkspel tegen IJzendijke. Biervliet was dus een ploeg om rekening mee te houden.

Aan het begin van de wedstrijd zag de thuisploeg een defensief Biervliet tegenover zich. De groen-zwarten hadden dan ook vaak de bal en dit resulteerde in een grote kans. Quirijn had oog voor de lopende Thimo en zette hem oog in oog met de keeper. De laatstgenoemde wist zijn hand tegen de bal te zetten, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. In het vervolg van de wedstrijd oogde WVV'67 statisch en was het slordig in balbezit, waardoor er weinig echte kansen werden gecreëerd. Wel was er nog een noemenswaardig afstandschot van Tomlin dat net over de lat ging. Aan de andere kant was het Biervliet dat vlak voor rust nog een grote kans kreeg. Een voorzet vanaf de zijkant ging richting de boomlange spits van de bezoekers. Deze verzuimde echter dit buitenkansje af te ronden, waardoor de thuisploeg met de schrik vrij kwam en ging rusten met 0-0.

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. WVV'67 probeerde te voetballen en Biervliet hanteerde veelal de lange bal. Tot echte kansen kwamen beide ploegen niet, totdat de heer Schipperijn de bal ontving op een kansrijke positie. Hij besloot echter niet om uit te halen, maar koos ervoor om de bal (tussen de benen van de tegenstander door) te passen naar de vrijstaande Thijs. Deze wipte de bal over de keeper en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Een minuut of tien later kregen de groen-zwarten een vrije trap op de rand van de zestien meter. Hessel vond het tijd om de vrije trap te nemen en ging achter de bal staan. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Quirijn die de bal in het nest wist te koppen: 2-0. Na deze treffer ging de green-black army pas echt voetballen. Vooral supersub Max had het op zijn heupen en kwam vaak langs zijn directe tegenstander. Toch werden de kansen niet benut, waardoor 2-0 de eindstand was vandaag.

Door deze winst staat WVV'67 op de eerste plaats in de tweede periode. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen Steen.