WVV'67 1 verslaat Oostburg 1 in doelpuntrijk duel

18 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vandaag speelde de green-black army wederom een thuiswedstrijd. In Woensdrecht namen zij het op tegen de nummer 5 van deze competitie: s.v. Oostburg. De bezoekers hadden een geweldige start van de competitie, want zij wisten uit hun eerste 5 wedstrijden maarliefst 13 punten te behalen. Uit bij Steen werd er echter met 7-0 verloren. De week erop revancheerde Oostburg zich weer door met 1-0 te winnen van IJzendijke. Kortom, een ploeg om rekening mee te houden.

Nog voordat de helft van de kantine leeg was, lag het eerste doelpunt er al in voor de bezoekers. Nadat de rechtsbuiten weggestuurd werd, bracht hij de bal goed voor. De spits van Oostburg wist hier wel raad mee en bracht de stand op 0-1. Na deze goal nam WVV'67 het initiatief. Dit betaalde zich na een half uur uit. Bjorn ontving de bal in het strafschopgebied waarna de keeper op miraculeuze wijze uitkwam en zijn knieën in de nek van de spits plantte. Dit is opzich al een aardige prestatie (hij is ongeveer 2m10) en daarom kregen de groen-zwarten een terechte penalty. Aanvoerder Robin wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde voor de verdiende gelijkmaker. WVV'67 zette door. Vlak daarna legde Matt een vrije trap op het hoofd van de vrijstaande Bjorn. Hij kopte de ruststand op het bord: 2-1.

Na rust startte WVV'67, in tegenstelling tot de eerste helft, heel goed. Na een doeltrap van de keeper wist Quirijn de bal goed te verlengen. Hij stuurde hiermee Hessel op de keeper af. Laatstgenoemde bleef koel en wist de bal in het netje te werken: 3-1. Nog voordat het scorebord op 50 minuten stond, kreeg de thuisploeg een indirecte vrije schop. Thijs legde de bal dan ook klaar voor Robin. Deze schoot de bal vanaf zo'n 20 meter achter keeper: 4-1. Het leek alsof WVV'67 verrast was met deze tussenstand. Het vergat namelijk om te voetballen en de organisatie ontbrak de rest van de tweede helft. Oostburg wist hier vrij snel van te profiteren. Een voorzet van hun linksbuiten kwam bij de rechtsbuiten terecht. Deze wist de bal diagonaal in te schieten: 4-2. Ongeveer tien minuten later counterde de bezoekers, na een hoekschop van de groen-zwarten, richting het WVV-doel. Vanaf 16 meter besloot de nummer tien om de bal, buiten het bereik van de keeper en met behulp van de wind, in het doel te krullen: 4-3. Op dat moment stonden er nog meer dan twintig minuten op de klok. Het was een spannende slotfase met kansen over en weer, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand: 4-3.

WVV'67 wist de drie punten dus in Woensdrecht te houden. Hiermee nestelt het zich in de middenmoot van de competitie. Volgende week wacht de
wedstrijd tegen Odio op sportpark De Fortuin. Als laatste wensen wij Kevin en Selina veel plezier in Vietnam. Alvast een fijne kerst en een goede jaarwisseling.