3 juni 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Gisteren was het zo ver: WVV’67 – Biervliet; de eerste wedstrijd van het tweeluik voor een plek in de vierde klasse. Dit was tevens een herhaling van de nacompetitie van vorig seizoen, tenminste dat werd door iedereen gehoopt die een groen-zwart hart heeft.
Van te voren werden de Woensdrechtenaren de favorietenrol toegedicht. Vorig jaar werd Biervliet over twee wedstrijden met een 7-1 nederlaag de vijfde klasse in gestuurd. Beide ploegen waren nagenoeg hetzelfde gebleven. Ook bleek dat WVV’67 afgelopen seizoen in de vierde klasse meer doelpunten had gemaakt dan Biervliet in de vijfde klasse.
Onderschatting lag hierdoor op de loer. Er werd daarom gehamerd op het feit dat de groen-zwarten het op het veld moesten laten zien dat ze in de vierde klasse horen.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd Ricardo gehuldigd. Hij heeft de 300 officiële wedstrijden voor WVV’67 gehaald. Een geweldige prestatie! Hierna werd meteen iedereen op scherp gezet en trapte WVV’67 af.
WVV'67 kreeg na een minuut spelen direct een tegenvaller te verwerken. Robin Schipperijn viel uit met een hamstringblessure. Marinus verving hem.
In de beginfase was duidelijk te zien dat Biervliet inzakte en de Woensdrechtenaren liet komen. Hierdoor moest WVV’67 het spel gaan maken, waar zij zichtbaar aan moesten wennen. Veel slordige passes en verkeerde aannames zorgden ervoor dat Biervliet gemakkelijk overeind bleef. Vaak was rond de zestien van Biervliet de eindpass aan Woensdrechtse kant niet goed. Daarentegen had de verdediging van WVV’67 de zaken op orde. Op het onderscheppen van een paar diepe ballen na, hoefde Erwin weinig te doen.
Ook hoefde de keeper van Biervliet weinig in actie te komen. Een kopbal van Bradley ging net over en verder waren er een paar voorzetten die niet aan kwamen. Toch kreeg WVV’67 nog een grote kans zo’n vijf minuten voor rust. Bradley werd op rechts weg gestuurd en gaf de bal strak over de grond voor. De keeper kon de bal alleen voor de voeten van Thijs tikken. Helaas stuitte Thijs toch nog op keeper. Dit bleek wel het startsein voor WVV’67 op het tempo in de laatste minuten voor rust op te voeren.
Er werd gerust met een 0-0 stand. De groen-zwarten wisten dat als ze het tempo hoog genoeg konden houden, de mannen van Biervliet het niet zouden kunnen belopen.
Dit bleek al snel in de tweede helft. De Biervlietse muur hield het vijf minuten vol. Na een afgeslagen aanval kwam de bal op rechts bij Bradley. Hij gaf de bal perfect voor waardoor Youri de bal over de keeper in de bovenhoek kon koppen.
Enkele minuten later was het weer raak. Marinus deelde op de zijlijn een magistrale panna uit aan zijn directe tegenstander en gaf de bal voor op de Hessel. Laatstgenoemde bewaarde goed het overzicht en legde de bal terug op Bradley. Hij twijfelde geen moment en schoof de bal van net buiten de zestien langs de keeper.
WVV’67 had Biervliet nu waar het wilde hebben. Nog geen tien minuten later werd Hessel op rechts de diepte in gestuurd. Het was duidelijk dat hij met de titel “de mooiste panna van de dag” naar huis wilde gaan. De linksback van Biervliet werd op ongelooflijke wijze door zijn benen gespeeld. Daarna kapte Hessel nog een verdediger uit en trok de bal goed voor. Hierdoor hoefde Quirijn alleen zijn been tegen de bal te zetten en zo de 3-0 op het bord te zetten.
Biervliet leek nu definitief gebroken en WVV’67 kon het nu helemaal gaan afmaken. Toch lukte dit niet doordat er slordig met het balbezit werd omgegaan. Veelbelovende aanvallen werden slecht uitgespeeld, waardoor het lastig werd om die vierde goal te maken. Aangezien Biervliet geen moment echt gevaarlijk werd voor het doel van Erwin door goed verdedigend werk, werd het missen van kansen niet afgestraft.
Zo eindigde de wedstrijd met een dik verdiende 3-0 overwinning voor WVV’67. A.s. zondag volgt de return in Biervliet. Er moet dan nog één keer gevlamd worden om lijfsbehoud veilig te stellen. Bij deze roepen wij alle WVV-supporters op om het eerste net als vorig jaar aan te moedigen in Biervliet! Er rijdt een bus waarvoor leden zich op kunnen geven. Details staan in het vorige bericht.