20 mei 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Vandaag was het eindelijk zo ver: de altijd beladen derby tegen buurman METO. Sportpark De Fortuin was dit seizoen nog niet zo vol geweest als vandaag op 1e pinksterdag. Aan het weer lag het ook niet. Vrienden, en zelfs familie, stonden vandaag tegenover elkaar, zowel binnen als buiten de lijnen. Buiten het feit dat beide teams van elkaar wilden winnen, stond voor WVV'67 nog wat extra's op het spel. Het is volop in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. Nadat de JO7 teams een voorwedstrijd hadden gespeeld, was het de beurt aan de eerste elftallen. De wedstrijd begon fel aan beide kanten, maar dat betekende niet dat er goed gevoetbald werd. Na een moeizame beginfase was het METO die het voetballend goed oppakte. Met goed combinatiespel werd aan WVV'67 vaak de hielen laten zien. Gelukkig stond Erwin geweldig te keepen waardoor enkele grote kansen van de Hoogerheidenaren tot niets leidden. WVV'67 was bijna niet in staat om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het werd een keer gevaarlijk via een goede actie van Hessel. Hij stuitte op de doelman van METO. Ook was er nog een kopbal van Quirijn die over het doel ging. Uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht met een 0-0 stand. In de rust werd er wat veranderd om in aanvallend opzicht wat meer te kunnen betekenen. Maar eigenlijk veranderde het spelbeeld na de rust niet. Het was METO die het tempo bepaalde en WVV'67 probeerde in de omschakeling kansen te creëren. Vaak stokte een Woensdrechtse aanval rond de zestien van METO. Zo ook rond de 60e minuut, maar wel door een overtreding en WVV'67 kreeg dus een vrije trap dichtbij de achterlijn. Hessel ging achter de bal staan. Ondertussen blokte Youri de directe tegenstander van Quirijn, waardoor hij helemaal vrij kwam te staan. Doordat Hessel de bal perfect voor gaf, kon Quirijn de bal tegen de touwen koppen. Zo stond het, tegen de verhouding in, opeens 1-0. Hierna volgde al snel een goede Woensdrechtse aanval. Thijs stuurde Ronald richting de zestien in. Laatstgenoemde schoot de bal helaas op de keeper. Dit was voor METO het teken om nog meer aan te zetten. Dit leidde rond de 80e minuut tot een grote kans voor METO. Deze leverde niks op, maar de zwak fluitende scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen. De penalty werd feiloos benut en zo stond het weer gelijk. METO kreeg nog enkele honderd procent kansen om de winst naar zich toe te trekken. Opnieuw was het Erwin dat WVV'67 een goede dienst bewees. Zo eindigde deze derby op het veld met 1-1. In de kantine, maar vooral op het terras, werd er nog lang genoeg door gegaan. WVV'67 kan a.s. zondag in de laatste wedstrijd van het seizoen met een overwinning zichzelf een grote dienst bewijzen in en tegen IJzendijke. Daar moet aankomende week alles op alles voor gezet worden.