Steen laat WVV'67 in tweede helft kansloos op erbarmelijk veld

5 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling WVV'67 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Steen op het programma. Zoals bekend zou WVV'67 bij een winstpartij op gelijke hoogte komen qua punten met Steen.

WVV'67 was op twee posities gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Nieuw-Borgvliet. Thimo kreeg de kans op de rechtsbuitenpositie, terwijl Antoine zijn kunsten vanaf het middenveld mocht laten zien. Dit ging ten koste van Youri en Thijs. Stijn Prop was de derde wisselspeler.

Het was zorgwekkend om te zien hoe het veld er in Sint Jansteen bij lag. Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog gevraagd of er niet op het tweede veld gespeeld mocht worden, aangezien dit veld er stukken beter bij lag, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt. Het was een aantrekkelijke eerste helft met kansen aan beide kanten. Thimo kreeg na ongeveer 10 minuten spelen de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een goede steekbal van Robin koos Thimo, net als de keeper de korte hoek. Wat resulteerde was een corner. Steen was vooral via de flanken levensgevaarlijk en WVV'67 had vaak moeite met het 'kick and rush' voetbal van de mannen in zwart en wit gekleed. Positief was dat WVV'67 in de eerste helft vaak de duels won en hierdoor ook regelmatig in staat was een kans te creëren. De mannen van Hans Vos kregen op slag van rust nog een levensgrote kans, via een voorzet aan de linkerkant, maar Thimo schoot de bal tegen de keeper en in de rebound kon ook Jens het doel niet vinden.

In de rust werd Thimo vervangen door Thijs, wat betekende dat Antoine verhuisde naar de flank. Er werden een aantal punten aangehaald en WVV'67 begon vol goede moet aan de tweede helft. De tweede helft eindigde echter in een regelrechte deceptie. Al na 1 minuut na de rust lag de bal al in het net. Een hoge bal kon niet verwerkt worden en de bal kon vervolgens vrij langs keeper Bjorn geschoten worden. In de tweede helft was het voor de Groen-Zwarten vooral een kwestie van tegenhouden. Spits Quirijn werd amper meer gevonden en ook via de zijkanten werden nauwelijks kansen gecreëerd. Steen was duidelijk sterker en zodoende moest WVV'67 ook de 2-0 incasseren. De bal werd na een rush aan de zijkant door de nummer 7 goed teruggetrokken en Bjorn was kansloos. De strijdlust en daadkrachtigheid uit de eerste helft waren als sneeuw voor de zon verdwenen en zodoende werd het ook nog 3-0 en 4-0.

WVV'67 dient volgende week veel beter voor de dag te komen tegen Oostburg. Er zal deze week weer keihard worden getraind om de supporters aankomende zondag niet te hoeven teleurstellen.