Datum

29 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de tweede wedstrijd tegen een mede-promovendus op het programma. Nieuw Borgvliet versloeg WVV'67 vorig seizoen om het kampioenschap van de 5e klasse A, terwijl WVV'67 onderling beter uit de strijd kwam. In Bergen Op Zoom werd het 2-2 en in Woensdrecht werd er met 1-0 gewonnen. Na 4 wedstrijden in het huidige seizoen werden er 6 punten gepakt door de Woensdrechtenaren, terwijl Nieuw Borgvliet er 1 uit 5 had gepakt.

WVV'67 begon zoals het vorige week tegen Oostburg zou beginnen. Hessel en Thijs begonnen als buitenspelers. Verder was het elftal ongewijzigd t.o.v. de laatste wedstrijd.

Beide ploegen waren klaar om om te gaan kleden, toen de scheidsrechter belde dat hij een half uur te laat zou zijn. Niet iets wat je zou verwachten van een door de KNVB aangestelde scheidsrechter. Uiteindelijk kon er tegen 15.00u afgetrapt worden.

WVV'67 startte zeer matig aan de wedstrijd. De bal kon niet vaker dan drie keer naar elkaar overgespeeld worden en ook werden de groen-zwarten in elk duel afgetroefd. Dit leverde wat aardige mogelijkheden op voor Nieuw Borgvliet. Een achterstand was zeker niet onverdiend geweest.

Na een half uur kreeg WVV'67 plotseling een kans die meteen werd verzilverd. Een lange bal vanaf de middenlijn bereikte Quirijn in het strafschopgebied. Hij controleerde de bal en werd onderuit gehaald: penalty. Aanvoerder Robin pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal genadeloos binnen.

Door het doelpunt gingen de Woensdrechtenaren eindelijk wat strijd en voetbal tonen. Dit leverde al binnen twee minuten resultaat op. Na een vloeiende aanval op rechts belandde de bal bij Max. Hij trok de bal op randje 16 voor. Quirijn aarzelde geen moment en schoot in een keer de bal in de kruising.

WVV'67 trok de goede lijn door tot een vroege, opvallende wissel plaats vond. Max werd gewisseld voor Thimo. Nieuw Borgvliet zette druk d.m.v. standaardsituaties. Na de zoveelste corner kon de bal niet goed weg gewerkt worden. Een speler van Nieuw Borgvliet pikte ongehinderd de bal op en kon ook ongehinderd de bal van 20 meter fraai in de verre hoek langs Björn schieten. Zo gingen beide ploegen rusten met 2-1 i.p.v. een comfortabelere 2-0.

Dit werd ook aangestipt in de rust. Het verlangde niveau werd op 10 minuten na niet gehaald. In de tweede moest dit dus wel gebeuren.

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan en zo bleek ook in de tweede helft. Het werd er niet beter op aan WVV'67 kant. Waar er normaal verzorgd wordt opgebouwd en aangevallen, was daar nu helemaal niks van te zien. Zo groeide Nieuw Borgvliet nog meer in de wedstrijd.

Om onder de druk uit te komen, werd Antoine rond de 60e minuut ingebracht. Dit wierp vrijwel meteen zijn vruchten af. Na een goede actie van Antoine, legde hij de bal terug. De vrijstaande Thimo kon de bal in leeg doel binnen tikken.

Het verzet van de Bergenaren leek gebroken, ware het niet dat WVV'67 hen na twee minuten terug de wedstrijd in hielp. Meteen na de 3-1 viel WVV'67 op identieke wijze aan, maar werd de 4-1 niet gemaakt. De hieruit volgende tegenaanval werd onschadelijk gemaakt door Hessel die Ricardo inspeelde. Laatstgenoemde gaf de bal ongelukkig mee aan de spits van Nieuw Borgvliet die een mislukt schot binnen gewerkt zag worden door een ploeggenoot: 3-2.

Vanaf toen gingen de Bergenaren alles of niets spelen. Na minutenlang goed verdedigend werk van WVV'67 en goed keeperswerk van Björn viel uiteindelijk in de 88e minuut de 3-3. Dit werd tevens de eindstand. WVV'67 kon in de resterende minuten niks meer uitrichten. Een speler van Nieuw Borgvliet kreeg nog een zeer terechte rode kaart voor natrappen. Al met al was een gelijkspel een terecht resultaat.

De ploeg uit Woensdrecht heeft de aankomende week om er voor te zorgen dat het aanstaande zondag tegen Steen veel beter speelt.

Dinsdag wordt er tegen de koploper van de 4e klasse B geoefend: VV Schijf.

Björn; Max (Thimo 37'), Matt, Ricardo, Sander; Jens, Youri (Antoine 60'), Robin; Thijs (Kevin 75'), Quirijn, Hessel