15 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling WVV'67 1

WVV'67 heeft vandaag de overwinning in de tweede derby van het seizoen aan Grenswachters moeten laten. De groen-zwarten verloren in Putte met 2-0. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. WVV'67 moest het vandaag doen zonder een handvol spelers. Marinus, Thimo, Antoine en Bradley konden niet door trainer Hans Vos op het wedstrijdformulier worden gezet. Dit betekende bijvoorbeeld dat Stijn Prop op de bank begon. Hij werd verder vergezeld door Hessel, Robin Cloots en reservekeeper Arnold.

Het werd snel duidelijk dat Grenswachters het spel aan WVV'67 liet. De bal werd goed rondgespeeld en er werd geprobeerd een gaatje te zoeken in de gesloten organisatie van de mannen uit Putte. Toch sloeg na nog geen 5 minuten spelen het noodlot toe. Een hoge diepe bal door het centrum van de groen-zwarte verdediging kon niet worden verwerkt en Gino Boer faalde vervolgens één op één met Björn niet. 1-0. Het spelbeeld veranderde door deze treffer niet, want WVV'67 bleef de ploeg in balbezit. Het kreeg zelfs enkele mogelijkheden om voor gevaar te zorgen. Er lag namelijk veel ruimte aan de flanken en hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt door de backs. Grenswachters was regelmatig gevaarlijk uit de counter, maar de 2-0 had WVV'67 aan zichzelf te danken. Onnodig balverlies na een inworp aan de linkerkant zorgde er voor dat na simpel afleggen de 2-0 binnen geschoten kon worden. Met 2-0 gingen vervolgens beide teams naar de kleedkamer.

WVV'67 kreeg overigens nog een tegenvaller te verwerken, omdat Sander na ongeveer 25 minuten noodgedwongen naar de kant moest. Hij werd vervangen door Hessel. Na de rust werd Kevin vervangen door Stijn.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins, doordat het nu Grenswachters was dat probeerde de vrije man te zoeken en via verzorgd positiespel probeerde kansen te creëren. WVV'67 bleef gelukkig scherp op de bal verdedigen, maar kreeg het ook niet voor elkaar goed uitgespeelde kansen te krijgen.

WVV'67 kan dus met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd, maar moest uiteindelijk terecht de overwinning aan koploper Grenswachters laten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oostburg op het programma.

Opstelling: Björn - Max, Matt, Ricardo, Sander (Hessel 24') - Kevin (Stijn 45'), Jens (Robin Cloots 84'), Youri - Robin, Quirijn, Thijs