Opstelling WVV'67 1

WVV’67 is er helaas niet in geslaagd om een resultaat over te houden in de derby tegen Grenswachters.

Enigszins gewijzigd trad men vandaag aan tegen de groen-gelen uit Putte. Kas van Zantvliet nam de spitspositie in en werd geflankeerd door Hessel en Thijs de Ron. Thijs van Tillo stond rechtsback. Zodoende verkaste Sander naar de linkerkant.

Het begin van het duel ging gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansjes. WVV had vooral het balbezit, maar Grenswachters was vooral via de flanken gevaarlijk. Dit resulteerde ook in een grote kans voor de spits uit Putte, maar hij schoot naast. De groen-zwarten kregen op hun beurt ook een mooie kans, maar Kas kreeg zijn voet niet tegen een net iets te scherpe voorzet van Thijs.

Na een half uur spelen deed zich een belangrijk moment in de wedstrijd voor. De rechtsbuiten van Grenswachters werd diep gestuurd. Vervolgens werd hij door Brian op onreglementaire wijze van de bal afgezet. Resultaat was een penalty en rode kaart. Een rode kaart die tot veel verbazing leidde bij eenieder. De leidsman had nog nooit van de triple punishment regel gehoord. Wanneer een speler namelijk een scoringskans ontneemt, maar daarbij wel een poging doet om de bal te spelen wordt sinds 2016 bestraft met een gele kaart en een penalty. Geen discussie, WVV moest verder met tien man. Nadat Arnold zijn entree maakte op sportpark De Buizerd miste de Putse penaltynemer oog in oog met Arnold. Het tiental van WVV deed het knap want Grenswachters maakte op haar beurt niet meer aanstalten naar voren. Het spel bleef gelijk op gaan en echte kansen kwamen er niet meer.

In de tweede helft domineerde Grenswachters meer het spel. WVV leunde veel naar achter maar ondanks een man minder wist WVV toch Grenswachters van de goal te houden. Door te strijden voor elke meter kon Grenswachters niet bij het juiste eindstation komen. Bij de enkele mogelijkheden die ontstonden stond wist  de uitstekende invallende keeper (Nol) de bal goed weg te werken. WVV kwam er daarentegen een paar keer gevaarlijk uit op de counter maar wist dit helaas niet tot een kans om te zetten. Tot in de 60ste minuut een corner van WVV niet goed werd weggewerkt en Kiwi er als de kippen bij was om de bal onder de keeper door te schieten (0-1). Bijna leek WVV de wedstrijd over de streep te trekken maar toch was het in de 85ste minuut raak voor Grenswachters. Een onoplettend momentje in de verdediging zorgde er voor dat Grenswachters de mogelijkheid kreeg de gelijkmaker binnen te tikken (1-1). Dit leek dan ook de uiteindelijke einduitslag te worden maar toch wilde de scheids nog eenmaal zijn stempel drukken. In de kluts zou de bal tegen een hand van WVV zijn gekomen: penalty. Grenswachters wist dit cadeautje maar al te graag uit te pakken (2-1). WVV probeerde nog te redden wat er te redden viel maar tevergeefs.
Men mag trots zijn op de manier hoe het 60 minuten met tien man tegenstand kon bieden. Helaas zonder resultaat.