Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

PUNTENDELING IN EERSTE DERBY VAN HET SEIZOEN

7 november 2022 15:15

Gisteren was het zo ver: de derby WVV'67-Meto stond op het programma! Beide teams verkeerden in de onderste regionen van de ranglijst, dus de punten waren aan beide kanten hard nodig. Voorafgaand vond de voorwedstrijd WVV'67 JO8-Meto JO8 plaats. De jeugd gaf het goede voorbeeld door met veel enthousiasme met 7-0 te winnen!

In de stromende regen betraden beide teams het veld. Gedurende de eerste helft gebeurde er niet veel om de toeschouwers warm te maken. WVV'67 had de bal, Meto loerde met lange ballen op de counter. De meeste dreiging vond wel voor het doel van WVV'67 plaats, zonder echt in de problemen te komen. Aan de andere kant had de Green-Black Army een penalty moeten hebben, maar de scheidsrechter wuifde dit weg.

Na rust werd het iets meer een derby. Beide teams gooiden er meer pit in en het werd wat harder. Meto wist de scoren te openen, door een terechte penalty binnen te schieten. WVV'67 drong aan in de jacht op de gelijkmaker en kreeg vlak voor tijd loon na werken. Quirijn was er als de kippen bij om gegrabbel van de doelman van Meto af te straffen. Althans, dat leek zo. Na 5 minuten (!) protesteren van Meto keurde scheidrechter Dekkers (die de laatste jaren sowieso al niet veel met WVV'67 heeft) om onbegrijpelijke reden de goal toch af. Maar goed, je krijgt wat je verdient. Nog geen minuut later knikte Quirijn schitterend de bal binnen voor alsnog de gelijkmaker. Sportpark de Fortuin ontplofte, en de 1-1 was de terechte einduitslag.

Een gelijkspel dus tegen de buurman uit Hoogerheide. Na de wedstrijd was het ouderwets gezellig in de kantine onder het genot van een drankje. Volgende week gaat WVV'67 op bezoek bij het hooggeklasseerde BSC. Tot volgende week in Roosendaal!