Verwachtingen tijdens het seizoen - WVV'67

Verwachtingen tijdens het seizoen

Verwachtingen jeugd WVV’67

Wat WVV’67 verwacht van spelers(en ouders/verzorgersindien nodig)

 1. Op tijd zijn voor trainingen en wedstrijden. Indien dit niet mogelijk is, graag op tijd aan je trainer/leider dat je later bent. De manier waarop bepaalt de trainer/leider van je team.
 2. Op tijd afmelden voor trainingen. Een training wordt vaak afgestemd op het aantal spelers dat aanwezig zal zijn. Dan is het voor een trainer prettig om op tijd te weten hoeveel spelers hij kan verwachten. De trainer geeft zelf aan wanneer zijn spelers uiterlijk zich mogen afmelden. De manier waarop bepaalt de trainer/leider van je team.
 3. Uiterlijk de LAATSTE TRAINING DIE WEEK afmelden voor de aanstaande wedstrijd.Dit is een belangrijke! De jeugd van WVV’67 heeft dit jaar krappe selecties. Daarom is het belangrijk om op tijd te weten hoeveel spelers er niet zijn op zaterdag. Dan kan er nog het een en ander geschoven worden binnen teams of kan de wedstrijd netjes verzet worden. Zo kunnen boetes voorkomen worden. De manier van afmelden bepaalt de trainer/leider van je team.
 4. Spelers van de JO11 en ouder verplicht douchen na de wedstrijden. Dit is een kwestie van hygiëne.
 5. Spelers van de JO15 en ouder verplicht douchen na de trainingen. Ten eerste is ook dit een kwestie van hygiëne. Ten tweede wordt er bij de senioren ook gedoucht na de trainingen. Door dat rond deze leeftijd in de jeugd ook te doen, wordt de uiteindelijke stap van de jeugd naar de senioren weer een stukje kleiner.
 6. Zorg dat je wedstrijdtenue in orde is. Het wedstrijdshirt is verkrijgbaar bij WVV’67, evenals het broekje en de sokken. Het broekje en de sokken MOETEN geheel zwart zijn indien deze niet bij WVV’67 zijn gekocht.
 7. Elke speler gaat in WVV’67-tenue of trainingspak naar de wedstrijd. Dus GEEN kleding van sponsors van buitenaf en GEEN kleding van Ajax, Feyenoord, PSV, FC Barcelona, PSG, etc. Op de training is dit geen punt.
 8. Toon respect voor elkaar, de trainers/leiders, de scheidsrechter/grensrechters, het publiek en de tegenstanders.
 9. Discrimineren, schelden, pesten of gewelddadig handelen van wie dan ook wordt niet geaccepteerd. Overtredingen kunnen leiden tot sancties, opgelegd door de vereniging. Deze worden schriftelijk gecommuniceerd. Afhankelijk van de ernst van de overtredingen worden sancties naar omstandigheden en leeftijd bepaald (bv. schorsing).  

 

 Verwachtingen ouders/verzorgers WVV’67 

Wat WVV’67 verwacht van ouders/verzorgers (langs de lijn)

 1. Zij zijn goede supporters en geven het goede voorbeeld door respect te hebben voor iedereen op en om het veld.
 2. Zij tonen interesse in zijn/haar kind en is regelmatig als toeschouwer langs het veld aanwezig.
 3. Zij blijven tijdens de wedstrijd achter de hekken/reclame borden.
 4. Zij laten het coachen en de begeleiding over aan de trainers/leiders.
 5. Zij respecteren de beslissing van grens- en scheidsrechter. Let op je reactie!
 6. Zij moedigen spelers positief aan, maar geven GEEN technische en tactische aanwijzingen. Geldt voor tijdens, voor en na wedstrijden én trainingen. Laat de kinderen het leren door het zelf te dóen.
 7. Zij helpen bij het vervoer van het team naar uitwedstrijden. Mocht dit problemen opleveren, dan kan er een schema gemaakt worden voor wie wanneer rijdt.
 8. Zij zijn bereid om de trainer(s) te vervangen bij een of meerdere trainingen/wedstrijden in het geval zij/hij verhinderd zijn/is. Het belangrijkste is dat de kinderen gewoon kunnen voetballen!
 9. Zij belonen hun kind NIET met geld voor het scoren van doelpunten, het geven van assists, etc. Dit is slecht voor de ontwikkeling van de juiste teamgeest. Het kind is deel van een team en op het veld is iedereen in dat team gelijk, ongeacht voetbalkwaliteit, geslacht, enz. Het plezier staat voorop!
 10. Zij sporen hun kind NIET aan tot gemeen spel of het nemen van revanche na een harde actie van de tegenstander.
 11. Zij houden de trainers/leiders tijdig op de hoogte betreffende bijzondere omstandigheden aangaande hun kind(eren) die mogelijk van invloed kunnen zijn op zijn/haar functioneren binnen het team. Zo kunnen trainers/leiders hier speciale aandacht aan geven, indien dit gewenst is.
 12. Zij kunnen (opbouwende) kritiek op trainers, leiders of organisatie melden bij het jeugdbestuur van WVV’67. Wacht hier niet te lang mee!

 

Verwachtingen trainers / leiders WVV’67

Wat WVV’67 verwacht van de trainers/leiders

 1. Een voorbeeldfunctie in gedrag, enthousiasme en sportiviteit vervullen. Dit geldt voor op, langs en buiten het veld!
 2. Spelers/speelsters nooit negatief benaderen als zij een fout maken of een wedstrijd verliezen, maar d.m.v. positieve coaching zorgen dat ze ervan leren. Zo zorg je voor een positieve sfeer in de groep.
 3. Altijd PLEZIER vooropstellen zowel op als naast het veld!
 4. Elke training en wedstrijd gemotiveerd voor de groep staan en proberen het beste uit elk kind te halen. Daarbij redelijk zijn in de verwachtingen en eisen naar een speler/speelster, de hoeveelheid energie en de interesse van de speler/speelster.
 5. Afspraken maken met zijn/haar team. Bijvoorbeeld: waar wordt er verzameld bij uitwedstrijden? Hoe wordt er afgemeld? Etc.
 6. Ruim op tijd zijn voor trainingen.Hierdoor kan de training al uitgezet worden voordat de spelers er zijn. Veel kinderen zijn zelf al ruim op tijd aanwezig. Zij kunnen dan dus ook al opgevangen door hun trainer. Indien dit niet mogelijk is, regel je vervanging (andere trainer/leider, een ouder, etc.)!
 7. Ruim op tijd zijn voor wedstrijden.Zo kunnen eventuele voorbereidingen al worden getroffen voordat de spelers er zijn en kunnen de spelers (en ouders) opgevangen worden. Indien dit niet mogelijk is, regel je vervanging!
 8. Trainingen geven op niveau waardoor de kinderen worden uitgedaagd en zich kunnen ontwikkelen als voetballer.Het minste wat je kan doen om dit te benaderen, is door de training voor te bereiden! Op Rinusvan de KNVB (https://www.knvb.nl/assist-trainers/rinus) kan je genoeg oefenstof vinden. Ook zijn er andere sites waar leuke oefenstof gevonden kan worden. Het jeugdbestuur zal ook binnenkort oefenstof sturen naar trainers. De KNVB biedt de cursussen “Pupillentrainer” en “Juniorentrainer” aan. Vragen hierover kan je stellen aan het jeugdbestuur!
 9. Zorgen dat hun kleding in orde is. Polo’s, truien en jassen voor trainers zijn verkrijgbaar bij WVV’67. Wij verwachten dat trainers tijdens de (jeugd)-wedstrijddagen deze kleding van W.V.V.’67 dragen. Tijdens trainingen verwachten wij dat trainers er op een sportieve manier uit zien. Dit betekent dat men sportkleding draagt en dat een trainer bijvoorbeeld niet in een spijkerbroek op het veld staat.
 10. Trainingen NIET zomaar afgelasten. Slecht weer in de ochtend van de trainingsdag betekent niet meteen dat het slecht weer zal zijn tijdens de training.In het geval dat je verhinderd bent voor een training/wedstrijd, regel je een vervanger!
 11. Op tijd weten hoeveel spelers je voor de wedstrijd op de a.s. zaterdag hebt (uiterlijk de LAATSTE TRAINING ervoor). Zo kan er nog op tijd worden geschoven met spelers tussen teams indien nodig. Mocht dat laatste niet mogelijk zijn, kan de wedstrijd in dat geval nog op tijd verzet worden.
 12. Minimaal één teamuitjein per seizoen regelen.Wij vinden het belangrijk dat dit gebeurt, want het bevordert de sfeer binnen een team en benadrukt dat voetballen meer is dan alleen op het veld een balletje trappen.Voor dit teamuitje krijg je €50,- van WVV’67.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!