Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

WVV'67 wint op wilskracht van Groede

21 maart 2019 15:00

Gisteren stond er een uitwedstrijd op het programma voor de eerste selectie van WVV'67. Men moest opnieuw het Zeeuwse land in. Deze keer was de bestemming Groede. De thuisploeg had een belabberde tweede periode achter de rug waarin slechts 4 punten werden behaald. Inmiddels was sterkhouder Bart van den Hemel weer hersteld van een blessure, waardoor men de derde periode was gestart met een overwinning. De bezoekers waren inmiddels alweer 4 wedstrijden ongeslagen en gingen met vertrouwen richting Groede. 'De Groe' staat bekend om zijn gezellige derde helft en begint een begrip te worden in de Zuidwesthoek. De bus richting Zeeuws-Vlaanderen was dan ook tot de nok toe gevuld (een unicum).

In de eerste helft gaven de groen-zwarten, ondanks de steun van de supporters, niet thuis. Groede was vele malen feller en won daarom ook veel meer duels. Daarnaast was de thuisploeg ook veelal in balbezit. Hieruit creëerde 'de groe' volop kansen. Zo schoot de spits in een 1 tegen 1 duel tegen de keeper en werd de bal twee keer uit kansrijke positie over het doel geschoten. WVV'67 kon hier vrij weinig tegenover zetten. Toch wisten de groen-zwarten de rust te halen met de brilstand op het bord (0-0).

Na de rust kwam WVV'67 goed uit de startblokken. Men wist sneller de vrije man te vinden en kon meer druk vooruit zetten. Uit een hoekschop beloonde WVV'67 zichzelf. Kiwi ontving de bal in het drukke strafschopgebied. Hij draaide weg van zijn directe tegenstander en schoot verwoestend hard de 0-1 op het scorebord. WVV'67 ging door met dit spel, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Uit een lange trap van achteren viel de bal voor de voeten van een spits van Groede. Met een prachtige lob belandde de bal op de lat. In de rebound was de spits van de thuisploeg attenter en hij schoot dan ook de gelijkmaker op het scorebord (1-1). Groede putte vertrouwen uit deze goal en creëerde weer diverse mogelijkheden. Toch viel de treffer aan de andere kant. Een handsbal in de zestien meter van de thuisploeg werd gezien door de scheidsrechter. Vervolgens wist Skip dit buitenkansje te verzilveren, waardoor de 1-2 op het bord stond. WVV'67 leek de drie punten in de tas te hebben, ware het niet dat de scheidsrechter van dienst ook een overtreding van de bezoekers zag in het groen-zwarte strafschopgebied. De strafschop die hieruit volgde, was een prooi voor de sluitpost van WVV'67. Na deze strafschop probeerde 'de Groe' het nog wel. Dit bleek tevergeefs, waardoor de groen-zwarten met 1-2 wonnen in Groede.

Een zwaarbevochten overwinning voor de mannen van Gerard Lazerom. Door deze drie punten vindt het zichzelf terug op een vierde plaats. Dit werd uiteraard gevierd met alle meegereisde supporters. Zij stonden achter hun club als een echte twaalfde man en wij willen iedereen die mee was dan ook bedanken voor de geweldige steun!!!