Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

WVV'67 revancheert zich in Vogelwaarde

19 februari 2019 13:30

Op een zonovergoten zondag reisde de green-black army richting Vogelwaarde. 'Bird Value' had in 12 wedstrijden 6 punten bij elkaar weten te sprokkelen. Drie van deze punten waren afkomstig uit Woensdrecht (2-3). Er werd toen een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Aan de groen-zwarten dus de kans om deze nederlaag recht te zetten.

WVV'67 begon ook scherp aan de wedstrijd. Vanuit balbezit werden diverse mogelijkheden gecreëerd. Al snel ontstond er enige druk op het doel van Vogelwaarde. In de 7e minuut wist Matt hiervan te profiteren. Uit een hoekschop wist hij de bal op miraculeuze wijze binnen te krijgen (0-1). Na deze snelle openingstreffer nam de scherpte van de bezoekers af. Ballen werden niet goed en te traag ingespeeld, waardoor Vogelwaarde de bal overnam en gevaarlijk kon worden. Het was bij WVV'67 ook niet bekend dat Vogelwaarde een kogelstoter in het team had. Vanuit een ingooi wierp hij de bal ver het strafschopgebied in. Daar werd het duel gewonnen door een WVV-speler, maar de bal kwam terecht voor een speler van de thuisploeg. Deze haalde direct uit en vanuit de rebound kon de gelijkmaker binnen worden getikt (1-1). Een domper voor de groen-zwarten ware het niet dat, binnen 3 minuten, de bal alweer aan de andere kant in het netje lag. Robin werd namelijk met een steekpass weggestuurd en faalde niet oog in oog met de keeper (1-2). Het verdere verloop van de eerste helft was rommelig. Er waren nog twee noemenswaardige momenten. Allereerst wist Bjorn te profiteren van een grabbelende doelman op de voorzet van Thimo. Hij schoot de bal laag in het doel (1-3). Aan de andere kant kreeg de thuisploeg nog een vrije trap die door de muur heen in hoekje werd geplaatst. Deze kon nog geattaqueerd worden door de WVV-goalie. Ruststand: 1-3.

Na de rust kabbelde de wedstrijd voort. Het spel werd er niet beter op. Er was 1 mooie uitgespeelde aanval van de green-black army, maar helaas mistte Thijs in de afronding. In de 85e minuut kreeg Vogelwaarde een vrije trap die op magistrale wijze in de kruising landde (2-3). In de laatste minuten drong de thuisploeg dan ook aan, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Bird Value ontving nog wel een rode kaart voor een harde overtreding.

Een mooie driepunter voor WVV'67. Hiermee staat het inmiddels op 26 punten en heeft het al meer punten dan vorig jaar. Aanstaande zondag staat de derby tegen Meto op het programma.