Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

WVV'67 pakt punt in foutenfestival tegen Oostburg

6 februari 2019 13:00

Gisteren mochten de gladiatoren van WVV'67 1 zich wederom opmaken voor een wedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen. Tegenstander was Oostburg. Met 22 punten uit 10 wedstrijden behoren zij tot de bovenste ploegen uit de 4e klasse A.

Dit lieten zij vrijwel direct merken in het veld.
Na 6 minuten werd de spits van de thuisploeg oog in oog gezet met de WVV-goalie. De spits omspeelde de keeper en zette Oostburg op een 1-0 voorsprong. Niet heel veel later besloot de jonge scheidsrechter (16 jaar) om een penalty toe te kennen aan Oostburg. Ook deze werd feilloos binnengeschoten, waardoor de groen-zwarten al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Het leek alsof dit doelpunt WVV'67 wakker schudde. Na 15 minuten was het namelijk Bjorn die Thimo een buitenkansje schonk. Meneer Rottier, zoals hij aan de zijkant werd genoemd, wist deze te verzilveren (2-1). Snel daarna bleef de bal in een scrimmage hangen voor het doel van Oostburg. Youri was hier als de kippen bij om de bal op onorthodoxe wijze (a la Dolberg) in het doel te werken (2-2). Lang konden de bezoekers niet genieten van deze stand. Na een glijpartij van Hessel, op het overigens vreselijke veld (het leek eerder een schaatsbaan), kon de spits opnieuw doorlopen naar het doel. Hij wist het overzicht te bewaren, waardoor de 3-2 op het scorebord stond. Ongeveer vijf minuten later was daar weer de gelijkmaker van de bezoekers. Een vrije trap werd binnengeschoten door onze captain (3-3). Dit was ook meteen de ruststand.

Na een hectische eerste helft met fouten over en weer was het de bedoeling om een betere tweede helft te spelen. Helaas was de tweede helft NOG rommeliger dan de eerste. De bezoekers wisten dan ook weinig kansen meer te creëren. De thuisploeg had daarentegen meerdere kansen en na ongeveer 20 minuten wisten ze er 1 te verzilveren. Na een lange bal ('schepnetbal') nam een dieplopende speler van Oostburg de bal geweldig aan. Hij schoof de bal langs de doelman en zorgde voor euforie aan Oostburg zijde (4-3). Na dit doelpunt kreeg Oostburg meerdere kansen om de score uit te breiden. Dit lukte echter niet, waardoor de green-black army in de wedstrijd bleef. In 'the dying seconds' was het Nick Stolwerk die een geweldige steekpass in petto had voor Alex. Hij werd echter vakkundig door de keeper onderuit gehaald, waardoor de bezoekers een penalty kregen. Opnieuw ging Robin achter de bal staan en hij schoot de 4-4 op het scorebord. Hierdoor nam WVV'67 een punt mee uit Oostburg.

Een ontzettend slechte wedstrijd op een dramatische grasmat. Toch werd er een puntje meegenomen naar Woensdrecht. Volgende week zal WVV'67 uit een ander vaatje moeten tappen tegen Koewacht. We zien jullie dan graag op sportpark de Fortuin.