Facebook Toestaan Niet toestaan

W.V.V.’67 1 op trainingskamp in Kirkham

13 januari 2019 13:45

Op vrijdag 11 januari 2019 vertrok de green-black army rond 3 uur in de nacht richting Kirkham (Engeland). Na een busreis, vlucht en taxirit kwamen de mannen uit Woensdrecht aan op hun bestemming. Vervolgens kreeg men een 'lichte' lunch voorgeschoteld, waarna het elftal vertrok in de richting van het trainingscomplex van AFC Fylde. Omstreeks twee uur speelde WVV'67 1 hier tegen Fylde U18 (1e elftal acteert in de National League).

In de eerste helft lieten de Engelsen zien dat ze 6 keer per week op het voetbalveld staan. De thuisploeg toverde de ene na de andere aanval uit de hoge hoed. Uiteindelijk maakten de Engelsen dan ook de 1-0 uit een hoekschop. Verder dan een aantal kleine kansen kwamen de bezoekers niet, waardoor men met een kleine achterstand ging rusten.

De beweging uit de eerste drie kwartier zorgde ervoor dat de jetlag een beetje uit de hoofden was verdwenen. WVV'67 kwam hierdoor beter in de wedstrijd en dit leverde ook een aantal doelpunten op. Na ongeveer 80 minuten stond het zelfs met 2-3 voor na doelpunten van Quirijn, Max en Robin. Keeper Arnold mocht ook zijn internationale minuten maken en viel de laatste 10 minuten uitstekend in. De eindstand zou eigenlijk 2-3 zijn, ware het niet dat de scheidsrechter er nog 10 minuten bij optelde. De kramp schoot er bij verscheidene spelers in en de trainingsarbeid van de Engelsen zorgde ervoor dat ze uiteindelijk toch nog aan het langste eind trokken. Eindstand: 4-3.

Na deze wedstrijd staat het eerste elftal uit Woensdrecht nog een mooi weekend te wachten. De vrijdagavond wordt afgesloten met een evaluatie en natuurlijk nog een drankje in de plaatselijke bar. Op zaterdag traint WVV'67 1 eerst, waarna het de wedstrijd Preston-Swansea bezoekt. In de avond trekken de spelers het centrum van Preston in. Zondag wordt het trainingskamp afgesloten door een laatste activiteit in de fitness.