Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

WVV'67 wint belangrijke wedstrijd tegen Koewacht

23 april 2018 11:45

Vandaag stond er wéér een hele belangrijke wedstrijd voor WVV'67 op het programma. Thuis tegen Koewacht moesten de drie punten in Woensdrecht gehouden worden. De Zeeuws-Vlamingen bezetten de veilige 11e plaats met 1 punt meer dan WVV'67. Deze wedstrijd werd dus door velen, terecht, beschouwd als 'de wedstrijd van het jaar'. De druk stond er vol op.

Een mooie bijkomstigheid voorafgaand de wedstrijd was de huldiging van Ronald Bogers voor het spelen van 300 wedstrijden in WVV'67 1. Ronald, namens alle WVV'ers, van harte! Samen met zijn zoontje Bram mocht hij de aftrap verrichten.
Na alle verplichtingen die hierbij hoorden, kwam nu nog de belangrijkste: winnen. Het strijdplan was om de tegenstander vol onder druk te zetten en van daaruit kansen te creëren.
T.o.v. de wedstrijd tegen Clinge was er één wijziging. Marinus verving Thijs op rechtsbuiten. Verder waren het dezelfde namen die het moesten gaan doen.

De eerste 10 minuten werd er goed druk gezet en wist Koewacht niet goed wat ze er tegen konden doen. Toch creërde WVV'67 nog geen kansen en was het juist Koewacht die van zich liet spreken met een bal op de paal. Na deze fase waren de Woensdrechtenaren tot aan de rust heer en meester. Iedereen deed er alles aan om de bal te veroveren. Zo kwamen de kansen vanzelf. Het eerste kansje was voor Marinus die de bal net buiten de zestien over schoot. De grootste kans bij 0-0 was voor Quirijn die een afgemeten voorzet van Hessel verkeerd timede en naast kopte. Maar met deze manier van voetballen was het wachten op de 1-0. Deze viel ook zo rond de 35e minuut. Na goed doorjagen van Ricardo kwam de bal bij Quirijn die hem net kon meegeven aan aanvoerder Robin. Hij kon zo het middenveld oversteken naar het strafschopgebied van Koewacht en schoot de bal perfect in de hoek, 1-0. Nu was het een kwestie van doordrukken, want Koewacht kwam er totaal niet aan te pas. Eigenlijk vrij snel na het openingsdoelpunt, volgde misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd qua voetbal. Op de helft van Koewacht werd er hoogstaand combinatiespel gespeeld van links naar het midden. Dit leidde uiteindelijk naar een pass van Robin naar Bradley die hem op zijn beurt weer mee gaf aan Youri. Helaas werd zijn schot goed gepakt door de keeper.

Hierdoor werd er gerust met 'maar' één doelpunt verschil. In de 2e helft moest het afgemaakt worden. Er werd meteen goed begonnen aan het tweede bedrijf en WVV'67 was dreigend zonder echt kansen te creëren. Uiteindelijk was er een goede actie van Max die met een mooie pass over de verdediging Quirijn alleen voor de keeper zette. Hij tikte de bal over de keeper en zo werd het 2-0. Tenminste, dat zou je denken. De scheidsrechter keurde het doelpunt af voor vermeend gevaarlijk spel waar zelfs de spelers van Koewacht raar van op keken. Er moest gewoon door worden gevoetbald en gelukkig viel de 2-0 alsnog. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Robin voor de goal geslingerd en heel beheerst door Matt met zijn linker voet in het hoekje geplaatst. Zo leek er geen vuiltje aan de lucht, totdat Koewacht uit het niets de 2-1 maakte rond de 70e minuut. Het zou dus nog een spannende slotfase beloven. Dat leek in de 80e minuut toch niet meer het geval te zijn. Een perfecte voorzet van Hessel vanaf rechts werd door Quirijn tegen de touwen geknikt, 3-1. Toch kwam Koewacht weer uit het niets op 3-2 door matig verdedigend werk van WVV'67 bij een ingooi. Na diverse hoogtepunten gehad te hebben deze wedstrijd mocht men zich nu opmaken voor de klapper van de middag. Vanaf de aftrap zette Robin met een mooie pass Ronald alleen voor de keeper. In zijn 301e wedstrijd voor WVV'67 maakte uitgerekend hij de bevrijdende 4-2. Zo werd deze ongelooflijk belangrijke wedstrijd, met alle druk die daarbij hoort, gewonnen door geweldige inzet en strijdlust. Het is de bedoeling dat deze lijn wordt doorgetrokken tot en met het einde van het seizoen. Nu volgt een week zonder wedstrijd, waarna de uitwedstrijd tegen VIVOO op 6 mei volgt.

Opstelling: Erwin - Max, Matt, Ricardo, Sander - Bradley ('84 Thijs van Tillo JO19), Youri ('65 Ronald), Robin - Marinus (55' Thijs)