Vrienden van Bokki: Expeditie Gambia - WVV'67

Vrienden van Bokki: Expeditie Gambia

24 januari 2017 7:15


In januari 2017 zal Vrienden van Bokki opnieuw haar grenzen verleggen. Samen met Stichting Nyatouta uit Oud-Gastel zal het borg staan voor de bouw van vier nieuwe klaslokalen op de Theo Broos Nursery School in Basse Santa Su in Oost-Gambia. Naast financieel support reist namens VVBokki een vier-koppige afvaardiging af om gedurende enkele weken de handen uit de mouwen te steken.

De school opende drie jaar terug haar deuren en bouwde sindsdien aan een geweldige reputatie. Veel ouders brachten hun kinderen bij de toegewijde leerkrachten onder. De druk op de bestaande accommodatie is groot en uitbreiding wenselijk.  Inmiddels zijn er vanuit Basisschool Sainte Marie uit Huijbergen tafeltjes en stoeltjes naar de nieuwbouw onderweg!!!

Een groot deel van de bevolking kan niet lezen en schrijven, omdat de mensen ervoor kiezen dat de kinderen werken in plaats van naar school gaan. Het betekent een extra hand tijdens het werken. Een ander belangrijk feit dat velen onder de armoedegrens (minder dan 2 US dollar per dag) leeft. Onder de noemer ‘kennis maakt macht’ probeert men zoveel mogelijk kinderen onderwijs te laten genieten. De leefomstandigheden kunnen hierdoor beter en de armoede beetje bij beetje minder worden. Is de intentie…

‘Kunnen, willen, doen we het? Slogan van Vrienden van Bokki. Trots is men op de voorbije zeven edities Ster van Woensdrecht ten bate van de kankergerelateerde projecten in de regio. Internationaal gaf de stichting de weeskinderen van Mama Winny Kisarika in Tanzania nieuwe hoop, bood men de 25 gehandicapte kinderen van Swarga in Bhaktapur te Nepal onderdak. Bouwde het twee klaslokalen in Satemwa in Zuid-Malawi en stak men door een multifunctioneel gebouw de arme bevolking van San Vicente in Guatemala, nu een jaar geleden, een hart onder de riem.  Projecten die op steun mogen blijven rekenen en een terugkeer op termijn is niet uitgesloten! Mede door onvoorwaardelijke steun van onder andere U!!!

Bouwt U, evenals misschien tijdens voorgaande expedities,  nog een stukje met ons mee?

Alles mag, echter niets moet!. ….

Alle goeds voor 2017 !!!

 

Bankrekeningnummer: NL74 RABO 012.29.50.976

Vrienden van Bokki, Westerstraat 12, 4635 CV HUIJBERGEN,

tel. 0164- 642057-252288, e-mail: rvanstel@ ziggo.nl gjdekort@ ziggo.nl

www.vriendenvanbokki. nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!